Cichoreiperspulp wordt geproduceerd bij de bereiding van inuline uit cichoreiwortels. Het snijdsel wat overblijft nada de inuline is verwijderd wordt geperst. Cichoreiperspulp is een energierijk vochtrijk veevoeder dat uitstekend geschikt is in rantsoenen voor melkvee, jongvee en vleesvee. Doordat dit product gemakkelijk afbreekbaar is, heeft het als eigenschap dat het een uitstekende voedingsbron is voor de pensflora van de koe.
Cichorei perspulp is een zelf conserverend voedermiddel dat verzuurt naar een pH van 3,7. Na 5 weken opslag is de kuil geconserveerd. De houdbaarheid bedraagt maximaal 1 jaar.
Ruw eiwit | 86 |
Ruw vet | 12 |
Ruwe celstof | 233 |
Ruw as | 104 |
Zetmeel tot | |
Suiker | 49 |
Ca | 7,6 |
P | 1,5 |
Mg | 1,2 |
K | 9 |
Na | 0,8 |
Cl | 0,1 |
VEM | 975 |
VEVI | 1044 |
DVE-91 | 94 |
DVE-07 | 83 |
OEB-91 | -68 |
OEB-07 | -53 |
OEB2-07 | -9 |
SW | 1,05 |
Droge stof | 228 |
*Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden