Tijdens de verwerking van aardappelen tot frites, puree en andere aardappel specialiteiten ontstaan waardevolle nevenstromen voor de veevoeding. Eén daarvan zijn aardappelpuree. Dit product bestaat uit van aardappelpuree voorgevormde producten die reeds zijn voorgebakken.
Aardappelpuree (steekvast) is een smakelijk en energierijk product. Het gehalte aan koolhydraten met name zetmeel, is hoog. Het aanwezige zetmeel is volledig ontsloten, waardoor het goed verteerbaar is.
Aardappelpuree (steekvast) is een smakelijk en energierijk product. Het gehalte aan koolhydraten, met name zetmeel, is hoog. Het aanwezige zetmeel is volledig ontsloten, waardoor het goed verteerbaar is.
Droge stof | 320 g |
Ruw eiwit | 84 g |
Ruw vet | 30 g |
Ruwe celstof | 25 g |
Ruw as | 37 g |
Zetmeel (tot) | 630 g |
Suiker | 50 g |
NSP | 171 g |
Calcium (Ca) | 0,7 g |
Fosfor | 2,0 g |
P verteerbaar | 1,0 g |
Natrium (Na) | 5,0 g |
Kalium (K) | 15,2 g |
Chloride (Ci) | 7,2 g |
D.v. Lysine | 2,7 g |
D.v. Methionine | 0,7 g |
D.v. Meth. + Cystine | 1,0 g |
D.v. Threanine | 1,5 mg |
D.v. Tryptofaan | 0,3 g |
D.v. Isoleuncine | 1,5 g |
D.v. Histidine | 1,0 g |
D.v. Leucine | 2,7 g |
D.v. Valine | 2,0 g |
NEv | 2959 kCal g |
Energiewaarde | 1,41 |
E drach | 1,43 |
*Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden